ads b

The Most Popular Traffic Exchange

ads

ads b

‏إظهار الرسائل ذات التسميات big. إظهار كافة الرسائل
‏إظهار الرسائل ذات التسميات big. إظهار كافة الرسائل

It is About The Great Gorilla .... U Must See the amazing HD Pictures And Knows Wonderful Facts About The Great Gorilla



















East vs west
There are two species of gorilla - eastern and western. Each of these is divided into two subspecies - eastern lowland and mountain (eastern) and western lowland and cross river (western).  The two species live in central Africa, separated by a vast swathe of rain-forest.

Number crunching
The western lowland gorilla is the most numerous of the four subspecies, with population estimates often cited at 100,000-200,000. However, due to its dense, remote habitat, no one knows for sure how many exist. The least numerous is the cross river gorilla, which is confined to scattered areas of forest in Nigeria and Cameroon, and is thought to number no more than 300 individuals.

















Size matters
Gorillas are the world’s largest primates. They are closely related to humans, with 98% of their DNA identical to that of Homo sapiens.

Seeds of survival
As roaming herbivores, gorillas play a vital role in seed dispersal. Many large fruit trees depend upon these animals to survive.


















Able apes

Gorillas are highly intelligent. They use tools and have various methods of communication, including some 25 different sounds. One famous captive-born individual, Koko, has been taught sign language since she was a year old. By the age of 40, she had a library of about 1,000 signs and could understand some 2,000 words of English.

Food factors
Gorillas are mainly herbivores. They spend most of their day foraging for bamboo, fruit and leafy plants, though western lowlands also eat small insects. Adult gorillas can eat up to 30 kg of food each day.




















Nesting instincts

Gorillas build nests in which to sleep, both on the ground and in trees, made of leaves and branches. Counting abandoned nests is an effective way for scientists to estimate population size.

Nose knows

Gorillas have unique noseprints, much like human fingerprints, which can be used to identify individuals.














Precious progeny

Females usually produce just one baby every four to six years. In total, a female will only give birth three or four times. Such a low reproduction rate makes it difficult for populations to bounce back following a decline.


Chatter matters

A study in 2012 on captive populations revealed that female western lowland gorillas use a type of ‘baby talk’ to communicate with their babies. Scientists observed that mothers used more tactile and more repetitive gestures with their young than with other adults.







You Can Find More & More Animals HD Pictures & Facts In Our Blog





Facts about lions

    • Lions are the only big cats to live in groups, called prides. Prides are close family groups. They work together to defend territory and hunt.

    • The females in the pride tend to do the majority of the hunting. They work as a group and use intelligent hunting tactics to catch prey which they would not be able to catch alone as they are faster than them.
    • Lions enjoy relaxing and lazing around. They spend between 16 and 20 hours each day resting and sleeping. They have few sweat glands so they wisely tend to conserve their energy by resting during the day and become more active at night when it is cooler.
    • Lionesses are caring mothers who will even take care of a neglected cub, allowing him/her to suckle and giving them a chance to survive. Two or more lionesses in a group tend to give birth around the same time, and the cubs are raised together. Cubs are extremely playful.
    • Lions roar to communicate their position to other prides. A lion’s roar is the loudest of any big cat and can be heard up to 8 km away.
    • Lions have terrific night vision. They are 6 times more sensitive to light than humans. This gives them a distinct advantage over some prey species when hunting at night.




    • Lions communicate through a range of behaviours and their expressive movements are very highly developed. They will perform peaceful tactile actions such as licking each other and rubbing heads. Head rubbing, or nuzzling, is a common greeting behaviour for lions. They also communicate through a variety of vocalisations including purrs, snarls, miaws and hissing. Their vocalisations also vary in intensity and pitch.
    • The mane of the male lion is a distinctive characteristic of lions as no other big cats have them. It makes male lions appear larger, thus allowing them to be more intimidating. It also signals sexual maturity and health status; lionesses tend to favour denser and darker manes.
    • Lions are symbols of strength and courage and have been celebrated throughout history for these characteristics. They are also common symbols for royalty and stateliness, hence the phrase ‘king of the jungle’.





    • Ancient Egyptians venerated lions as their war dieties due to their strength, power and fierceness. The famous sphinxes are just one of many mythical depictions of the lion in Egyptian culture.



























    ads b

    ads b